0

Tom varukorg

Les Jardins de Gaïa

Les Jardins de Gaïa grundades 1994 av Arlette Rohmer med syfte att hitta de bästa ekologiska téerna runt om i världen och utifrån principen att visa respekt för människa och miljö. I mer än 20 år har de importerat ekologiska och Fairtrade-märkta téer och har det största utbudet av ekologiskt certifierade téer i Europa.

Téerna odlas av småskaliga bönder i bland annat Indien, Vietnam, Sri Lanka, Kina och Sydafrika - för att sedan blandas och förpackas på deras huvudkontor i Frankrike. Företaget är beläget i Alsace och stöttar flera olika lokala projekt med hållbarhetsfokus. De är även medlemmar av Mouvement pour la Terre et l’Humanisme som är en mötesplattform med syfte att främja utvecklingen av nya samhällsmodeller baserade på självständighet, ekologi och humanism. Utöver lokalt engagemang driver de fler än trettio partnerprojekt runt om i världen som stöder mindre producenter och hållbar utveckling.

Vilda téer från Vietnam
I provinsen Yen Bai i nordvästra Vietnam, alldeles vid gränsen mot Kina, bor de etniska minoriteterna H’Mong och Dao. Tebladen plockas från gamla vildväxande träd i uråldriga skogar. Det är bara de färska bladen och knopparna som väljs ut. Téet tas omhand helt manuellt i de små byarna och arbetet ger befolkningen en möjlighet att komma bort från att odla opium.

Rooibos från Sydafrika
Sydafrika är fortfarande ett mycket ojämlikt land. Kooperativ såsom Wupperthal är fantastiska initiativ som skapar möjligheter för människor som bor i avlägsna, fattiga och utarmade delar av landet.

Du kan läsa mer om Le Jardin de Gaïa på deras hemsida.

      

Nyhetsbrev